Την Πέμπτη, 11/2/2015 ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ, Λευτέρης Μαγιάκης με τη δημοτική σύμβουλο της παράταξης Μαίρη Διακολιού, συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Ν. Κάββαλο και την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  κ. Κατερίνα Κατσίλη, με αντικείμενο την ενημέρωσή τους για την πορεία κατάρτισης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Από τη συνάντηση αυτή, προέκυψε ότι η εν λόγω διαδικασία βρίσκεται ακόμη στο πρώιμο στάδιο του υπολογισμού του κόστους διαχείρισης απορριμμάτων για την πόλη μας και ότι πρόθεση της Διοίκησης είναι η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος διαλογής στην πηγή σε επιμέρους περιοχές της πόλης μας προ της ολοκληρωτικής εφαρμογής του.

Οι εκπρόσωποι της παράταξης τόνισαν τη μεγάλη σημασία της ευαισθητοποίησης των πολιτών για την επιτυχία του σχεδίου, θέση στην οποία συμφώνησαν και οι συνομιλητές. Πρότειναν δε στον αντιδήμαρχο κ. Ν. Κάββαλο να θέσει έγκαιρα το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων σε δημόσια διαβούλευση, πριν από τη συζήτηση του στο Δημοτικό Συμβούλιο.