Ερώτηση σχετικά με το Golden Hall, την οποία συνυπογράφει η Μ. Διακολιού, ως δημοτική σύμβουλος της παράταξης Ενότητα, Ανατροπή  & Έργο για το Μαρούσι, για το δημοτικό συμβούλιο της 22ης Μαρτίου 2016.

 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ GOLDEN HALL

Στις 17-3-2016, εισήχθη προς ψήφιση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με θετική εισήγηση θέμα με τίτλο: «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του Δημοσίου Ακινήτου «Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεόρασης (IBC) – GOLDEN HALL στο Μαρούσι Αττικής».

Στη συνεδρίαση παρενέβη η παράταξη Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι, ζητώντας να μην γίνει δεκτή η παραπάνω ΜΠΕ.

Τελικά η ψήφιση του θέματος αναβλήθηκε, προκειμένου να ληφθεί υπόψη η γνώμη της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου.

Η εν λόγω ΜΠΕ, αφορά την επέκταση του GOLDEN HALL στο δυτικό, εκτός λειτουργίας έως σήμερα, τμήμα του ακινήτου, επιφανείας 22.000 τ.μ. περίπου, με εγκατάσταση πρόσθετων χρήσεων, όπως πχ ενυδρείου, ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων κλπ.

Από την ίδια την εν λόγω ΜΠΕ, από τις προτάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής που την εξέτασε, αλλά και από την κοινή λογική οποιουδήποτε ενδιαφέρεται ειλικρινά για την πόλη μας και τους δημότες της, προκύπτει ότι η ολοκλήρωση του προαναφερθέντος έργου θα έχει ως κυριότερα, αλλά όχι μοναδικά αποτελέσματα:

Α) Κυκλοφοριακό φόρτο, αναντίστοιχο με τις -ελάχιστες πλέον – αντοχές της περιοχής του Αγ. Θωμά και της Αγ. Φιλοθέης, με αποτέλεσμα περιβαλλοντική επιβάρυνση και εξάλειψη κάθε ελάχιστης εναπομείνασας δυνατότητας στάθμευσης.

Β) Επιβάρυνση της ήδη επιβαρυμένης περιοχής του Αγ. Θωμά, που πάσχει από έλλειψη βασικών υποδομών και στην οποία, σε έκταση μόλις δύο οικοδομικών Τετραγώνων, εκτείνονται τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα των Αθηνών (MALL, GOLDEN HALL, AVENUE), ενώ παραπλεύρως υπάρχει κτίριο του Δημοσίου ( ΕΟΠΥΥ) και ιδιωτικό νοσοκομείο, για να μην αναφέρουμε το ΧΕΥ Νερατζιώτισσας που ήδη χτίζεται.

Γ) Μαρασμό της ήδη πληγείσας από τα υφιστάμενα εμπορικά κέντρα αγοράς του Αμαρουσίου, η οποία επιπροσθέτως μαστίζεται από τα «λουκέτα» που προκάλεσε η οικονομική κρίση και οι μνημονιακές πολιτικές, οδηγώντας τους Μαρουσιώτες εμπόρους και επαγγελματίες σε οικονομική και ηθική εξόντωση.

Δ) Τελικά, κατόπιν των ανωτέρω (και όχι μόνο) συνεπειών, υποβάθμιση του επιπέδου ζωής των κατοίκων.

 

Ερωτάται η Δημοτική αρχή

Ποια είναι η τεκμηριωμένη άποψη της Δημοτικής αρχής για την υλοποίηση αυτού του έργου; Είναι σύμφωνη με την επέκταση του GOLDEN HALL σε επιφάνεια 22.000 τ.μ. περίπου και αν ναι, γιατί;

Αν  διαφωνεί με το έργο του οποίου η υλοποίηση δρομολογείται, τι θα πράξει για να το αποτρέψει;

Είχε λάβει μέρος στη δημόσια διαβούλευση πριν από την έκδοση του ΕΣΧΑΔΑ για την παραχώρηση του GOLDEN HALL (ΦΕΚ /ΑΑΠΘ/336/23-9-2013) και αν ναι ποια ήταν η θέση της. Αν όχι γιατί αμέλησε να τοποθετηθεί σε ένα τόσο μεγάλης σημασίας για την πόλη νομοθέτημα