Μαρούσι 24-5-16

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την ένταξη και του ΟΑΚΑ στο ΕΔΗΣ προς ιδιωτικοποίηση, η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μ. Διακολιού σας ενημερώνει για τις θέσεις και τις άμεσες ενέργειές της σχετικά με το θέμα:

Το επί της ουσίας 4ο Μνημόνιο που ψήφισε η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, παραδίδει ακόμη και τη διαχείριση της πατρίδας μας στους δανειστές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ελέγχουν και να ιδιωτικοποιούν τις δημόσιες δομές και υποδομές που πλήρωσε κάθε ελληνική οικογένεια  για να δημιουργηθούν και να υπάρχουν και που θα συνεχίζει να πληρώνει για να συντηρούνται.

Ανάμεσα  στις δομές που εντάσσονται στην ΕΔΗΣ, ήτοι την Εταιρεία Δημόσιων Συμμετοχών, εντάχθηκε και το ΟΑΚΑ.

Η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού, παρευρέθηκε σήμερα στη ΓΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, που σήμερα αποφάσισαν να προβούν σε κινητοποιήσεις.

Η Μαίρη Διακολιού, αφού δήλωσε την αλληλέγγυα στάση της στους αγώνες των εργαζομένων, καταδίκασε την κατάπτυστη σύλληψη των νεομνημονιακών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, για τη δημιουργία υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων που οδηγεί σε ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενώ καταδίκασε την θέση του Γιώργου Πατούλη ο οποίος στο σχετικό Δελτίο Τύπου, δεν κάνει κανένα λόγο για την αναγκαιότητα διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΑΚΑ και τη διασφάλιση των θέσεων, συνθηκών και όρων εργασίας των εργαζομένων.

Επίσης, στηλίτευσε τις κοινωνικές συνέπειες της ιδιωτικοποίησης του ΟΑΚΑ και τους κινδύνους της, τονίζοντας ότι κινδυνεύει το δημόσιο αγαθό του λαϊκού αθλητισμού, πράγμα που συνακόλουθα σημαίνει και οικονομική επιβάρυνση της λαϊκής οικογένειας.

Καταδίκασε τη λογική της χρήσης των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων με μόνο γνώμονα την κερδοφορία, τονίζοντας ότι η επιλογή αυτή, πέραν των άλλων,  θα επιβαρύνει πολλαπλά και το Μαρούσι μας.

Ενημέρωσε τους εργαζομένους ότι οι Μαρουσιώτες είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένοι με το ΟΑΚΑ, καθώς χτίστηκε στην εύφορη πατρογονική τους γη, και δεν θα ήθελαν να το δουν να ξεπουλιέται σε ιδιώτες.