ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΚΑ
και την συνακόλουθη αποτροπή της ελεύθερης χρήσης του από Μαρουσιώτες

Σήμερα (26/5/2016), η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου, Μαίρη Διακολιού, συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του ΟΑΚΑ, οι οποίοι «έκλεισαν» συμβολικά την οδό Σπύρου Λούη, χωρίς όμως να παρεμποδίσουν καθόλου την κυκλοφορία.

Η Μαίρη Διακολιού επανέλαβε τη στήριξή της στα αιτήματά τους, όπως ήδη έχουν διατυπωθεί και δημοσιοποιηθεί (συν. Αρχείο word 2).

Όμως με αφορμή αυτήν την παρουσία, και επειδή οι εργαζόμενοι διένειμαν το ψήφισμα που τελικά δημοσιεύθηκε ως ομόφωνη απόφαση του Δήμου Αμαρουσίου, δήλωσε τα εξής:

 «Το εν  λόγω ψήφισμα δεν αντιπροσωπεύει την απόφαση του ΔΣ, καθώς το Σώμα ψήφισε ομόφωνα όχι την πρόταση του Δημάρχου με ορισμένες συμπληρώσεις-επισημάνσεις, αλλά αντιπρόταση η οποία, αναφερόταν στο αίτημα για μόνιμη και σταθερή εργασία όλων των εργαζομένων,   τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΑΚΑ προς το σκοπό της ενίσχυσης του ερασιτεχνικού μαζικού λαϊκού αθλητισμού, την κρατική του χρηματοδότηση και την άρνηση στην ιδιωτικοποίηση και στο ξεπούλημά του.

Οι αναφορές στην «αξιοποίηση» του ΟΑΚΑ και μάλιστα βάσει του συνολικού αναπτυξιακού προγράμματος της Χώρας, επ’ ουδενί δεν με εκφράζουν ιδεολογικά, καθώς το αναπτυξιακό πρόγραμμα της  χώρας, η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το έχει «αντικαταστήσει» με το στυγνό ξεπούλημα των δημοσίων δομών.

Μου κάνει εντύπωση το ότι ο Γιώργος Πατούλης από τη μία καταδικάζει απερίφραστα τις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης και από την άλλη σπεύδει να εισάγει και να υποστηρίξει ψηφίσματα που τις επικαλούνται».