«ΣΤΟΥΝΤΙΟ Α»: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

(μετά την ερώτησή μου)

Παρόλο που η άσκηση ελέγχου προς τη Διοίκηση Πατούλη εκ μέρους μου δεν αποτελεί «κούνημα του δαχτύλου» αλλά επιτέλεση του θεσμικού μου ρόλου, ως μέλους της μειοψηφίας, με κοινό σκοπό το όφελος των κατοίκων,

παρόλο που η Δημοτική Αρχή Πατούλη μετά από εννέα έτη διοίκησης από το 2007 που ανέλαβε έως σήμερα, συνεχίζει να βάζει ως «πήχυ» και μέτρο σύγκρισής της, τα λάθη και τις παραλείψεις των προκατόχων της,

παρόλο που στα 9 έτη Διοίκησης Πατούλη που μεσολάβησαν, η αντιπλημμυρική προστασία, οι διανοίξεις δρόμων, η κατασκευή πεζοδρομίων, και η εφαρμογή των κυκλοφοριακών μελετών παραμένουν ακόμη ανικανοποίητα αιτήματα της περιοχής,

οφείλω να εκφράσω την μεγάλη μου χαρά που –με αφορμή την ερώτησή μου προς το Δημοτικό Συμβούλιο- η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, δήλωσε δημόσια ότι θα θέσει τα ζητήματα της περιοχής του Στούντιο Α ως προτεραιότητά της, εφόσον φυσικά αυτό ισχύει.

Για το λόγο αυτό, και με δεδομένη αυτή τη δέσμευση της Διοίκησης, στα προβλήματα της περιοχής που ήδη ανέφερα, προσθέτω υπόψη της και τα κάτωθι, όπως μετά τις εργασίες της ΓΣ μου μεταφέρθηκαν από κατοίκους:

 1. Η αρίθμηση της οδού Στουντίου είναι άναρχη με αποτέλεσμα να δημιουργείται πρόβλημα στην αλληλογραφία των κατοίκων.
 2. Η οδός Γκλιάτη είναι στενός πεζόδρομος στον  οποίο όμως στην πράξη εισέρχονται αυτοκίνητα και από τις δύο πλευρές της με αποτέλεσμα ιδίως κατά την παράδοση –παραλαβή  παιδιών στον παιδικό σταθμό να δημιουργείται εκεί κυκλοφοριακό κομφούζιο με σοβαρότατο κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών.
 3. Οι στάσεις των λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας (πέραν του στεγάστρου της στάσης στην οδό Αγ. Ειρήνης) βρίσκονται σε κακή κατάσταση.
 4. Οι βόθροι των κατοικιών της περιοχής, όπως καταγγέλλεται από τους κατοίκους, δεν συνδέονται με το δίκτυο αποχέτευσης.
 5. Όλοι οι δρόμοι δεν έχουν ακόμη διανοιχθεί (πχ αδιέξοδο στην οδό Ολυμπιονίκου Παπασυμεών).
 6. Οι μισοί τουλάχιστον κάδοι απορριμμάτων είναι σπασμένοι και δεν έχουν αντικατασταθεί ακόμη, παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης.
 7. Υπάρχουν μπάζα στη διασταύρωση των οδών Τσουνιά και Μηλίγγου (και όχι μόνο) τα οποία θα πρέπει να απομακρυνθούν.
 8. Έγινε καταγγελία ότι στην παιδική χαρά της περιοχής βρέθηκε από τους κατοίκους ένα πεθαμένο ποντίκι, ενώ ακόμη κι εκεί η αποκομιδή των απορριμμάτων είναι αραιή (φωτογραφίες).
 9. Στις μη εισέτι διαμορφωμένες πλατείες της περιοχής (για τις οποίες ήδη με τις αρχικές μου ερωτήσεις  έκανα λόγο) οι κάτοικοι με δική τους πρωτοβουλία φύτευσαν δέντρα τα οποία σήμερα δεν ποτίζονται.
 10. Παρά την «ικανοποιητική» αποκομιδή των απορριμμάτων στην περιοχή (βλ. φωτό συλλόγου) μέσα στα «περιθώρια βελτίωσης» πιστεύω ότι εντάσσεται και το γεγονός ότι κατά την αποκομιδή παραμένουν σκουπίδια στο οδόστρωμα, καθώς παραπέφτοντας από τους κάδους δεν απομακρύνονται ποτέ.
 11. Τέλος, τονίζω ότι εδραία αντίληψη των κατοίκων είναι ότι η απόδοση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της γειτονιάς στην εν γένει οικιστική της ανάπτυξη, αποτελεί δικαιολογία για την μη παρέμβαση στο Κανάλι «Ε».

Παρακαλώ, τη Διοίκηση, εκ μέρους των πολιτών που μου έκαναν την τιμή να μου εμπιστευθούν τα παράπονά τους, αρχικά να εξετάσει και κατόπιν να εντάξει και αυτά τα αιτήματα στις προτεραιότητές της.

ΥΓ. Στις παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζεται η «ικανοποιητική με περιθώρια βελτίωσης» αποκομιδή των απορριμάτων, η κατάσταση των κάδων και η κατάσταση στην παιδική χαρά.