ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΪΑ ΤΗΣ 22-6-2016

Το μεσημέρι στις 22-6-2016, ξέσπασε φωτιά στο κτήμα Καρέλλα. Βρέθηκα στο σημείο μαζί με πολίτες της γειτονιάς των Αναβρύτων και ευρύτερα που ενδιαφέρθηκαν και θέλησαν εθελοντικά να προσφέρουν τη βοήθειά τους.

Κατά γενική ομολογία, και κυρίως κατ’ εκτίμηση των παραγόντων του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που μετέβησαν στον χώρο, ο καύσωνας, ο άνεμος και κυρίως το γεγονός ότι το Κτήμα δεν είχε καθαριστεί από τα ξερόχορτα (δηλαδή μέχρι τις 21-6-2016 δεν είχαν γίνει εργασίες χλοοκοπής), δημιούργησαν συνθήκες εξάπλωσης της πυρκαγιάς, γεγονός που θα είχε ολέθρια αποτελέσματα με  δεδομένο ότι το Δάσος Συγγρού, το 5ο Γυμνάσιο και το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου, βρίσκονταν μία σπίθα μακριά.

Ευτυχώς  η φωτιά κατασβέστηκε εγκαίρως χάρη στην άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που είχε την ευθύνη συντονισμού των επιχειρήσεων των πολλών οχημάτων της και επίσης των οχημάτων των Δήμων Αμαρουσίου, Κηφισίας, Πεντέλης, Βριλησσίων που έσπευσαν στο σημείο.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στους εργαζομένους των Δήμων, στο Σύλλογο των Φίλων του Δάσους Συγγρού, στους κατοίκους της γειτονιάς των Αναβρύτων και στον Διευθυντή του 5ου Γυμνασίου κ. Γάλο, ο οποίος πρώτος ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να επέμβει.