ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ (ΜΗ) ΑΠΑΝΤΗΣΗ του κ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι ο  κ. Πατούλης, όταν επιδιώκει να «εισπράξει» τον έπαινο κάποιας επιτυχίας (πχ της κατάσβεσης της πυρκαγιάς του Πολυδρόσου) εκδίδει ο ίδιος Δελτίο Τύπου, ενώ όταν καλείται, ως οφείλει, να αντιμετωπίσει τις ευθύνες του, κρύβεται πίσω από τις υπογραφές των αντιδημάρχων του!

Αφού αρχικά του αναγνωρίσω ότι, μετά την σχετική ανακοίνωσή μου (Ζητούνται απαντήσεις επί της ουσίας) έσπευσε να διορθώσει το ύφος των απαντήσεών του, οφείλω να επισημάνω πως, για μια φορά ακόμη, δεν έχει απαντήσει σε απολύτως κανένα από τα τεθέντα ζητήματα (Τα στοιχεία διαψεύδουν τον κ. Δήμαρχο).

Ο κ. Πατούλης  φοβάμαι ότι δεν πρόσεξε τις φωτογραφίες που επεσύναψα στην ανακοίνωσή μου, γι αυτό μιλά για «περιφραγμένες εκτάσεις», και βέβαια, κανένα λόγο δεν κάνει για τα σκουπίδια, τα μπάζα και τα ξερόχορτα που υπάρχουν στις εκτάσεις αυτές. Το ίδιο δεν λέει τίποτα για την οδό Ανδρ. Τσατήρη.

Παρόλ’ αυτά, του αναγνωρίζω ότι ομολογεί πως έστειλε επιστολές προς ιδιώτες για αποψίλωση των οικοπέδων τους  το Μάιο, ενώ δηλαδή η αντιπυρική περίοδος είχε ήδη ξεκινήσει.

(Του υπενθυμίζω ότι το 2016 η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε την 1η Μαΐου!) Συνεπώς ομολογεί ότι άργησε να ενεργήσει τα δέοντα για την διενέργεια των αποψιλώσεων, οι οποίες είναι γνωστό ότι ξεκίνησαν μετά και τη δεύτερη φωτιά στο Κτήμα Καρέλλα, ήτοι μετά τις  21 Ιουνίου 2016 και όχι «εν όψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου».

Επιμένω όμως, ότι εκ του αποτελέσματος, μετά από τόσες φωτιές, και στα μέσα του καλοκαιριού, είναι πλέον τετελεσμένο ότι το παιχνίδι της πρόληψης έχει πια χαθεί. Αυτό που τώρα πια έχει νόημα, είναι η κατά το δυνατόν καλύτερη διαχείριση της υπάρχουσας κατάστασης.