Δυστυχώς, η πραγματικότητα επιβεβαιώνει ότι το πάρκινγκ που σκοπεύει η δημοτική αρχή να κατασκευάσει στην Πλατεία Ευτέρπης αδιαφορώντας για τις δυσμενείς συνέπειες που το έργο αυτό θα έχει στην πόλη, επιπλέον γίνεται με αδικαιολόγητη προχειρότητα.

Συγκεκριμένα, ήδη από τις 19-7-2016, η ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ (ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε) θυροκόλλησε στο εργοτάξιο έγγραφο περί διακοπής των εργασιών επειδή δεν τηρήθηκαν οι προϋποθέσεις του νόμου για πρόληψη ατυχημάτων από ηλεκτροπληξίες. Το ίδιο έγγραφο κοινοποιήθηκε και στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, ως αρμόδιο, για να επιμεληθεί την διακοπή των εργασιών, εφαρμόζοντας το νόμο.

Η διακοπή αυτή θα διαρκέσει μέχρι την ολοκλήρωση της εκπόνησης και υλοποίησης μελέτης  για μετατόπιση του δικτύου ηλεκτροδότησης που βρίσκεται εγκατεστημένο στο σημείο.

Είναι φανερό, ότι οι εργασίες που έγιναν έως σήμερα στο χώρο, αν όχι με την εντολή της δημοτικής αρχής από προσωπικό του Δήμου, πάντως με την ανοχή της,  αποδεικνύεται ότι έγιναν με διακινδύνευση της ασφάλειας των εργαζομένων.

Η δημοτική αρχή και στο σχετικό ΔΣ αλλά και σε πρότερη αυτού συνάντησή της με τους εμπόρους- επαγγελματίες, κατοίκους και ιδιοκτήτες του κέντρου, διαβεβαίωνε για την πλήρη νομιμότητά του, το οποίο μάλιστα χαρακτήρισε μελετημένο.

Όμως, με την πρώτη τσαπιά, προέκυψαν προβλήματα έλλειψης προετοιμασίας, απρονοησίας, μη τήρησης του νόμου και έκθεσης των εργαζομένων σε κίνδυνο. Δεν θέλω ούτε να φαντάζομαι με τέτοια δεδομένα σε τι περιπέτεια βάζει η δημοτική αρχή τους Μαρουσιώτες.