Στις 13-3-2017 η ανεξάρτητη Δημοτική σύμβουλος Μαίρη Διακολιού παρέστη στην εκδήλωση του Ομίλου για την UNESCO του Δήμου Αμαρουσίου με θέμα τον Διαπολιτισμικό Διάλογο.  Η Υβόνη Σικαλά – Γραμματικού, αξιόλογη εκπαιδευτικός και πολιτική επιστήμονας (MSc Πολιτιστικής Πολιτικής) έκανε μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την ανάγκη  συνύπαρξης των ανθρώπων που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτισμούς στη σύγχρονη κοινωνία.

Μέσα από τις δράσεις των φορέων για το Διαπολιτισμικό Διάλογο, μέσα από την ποίηση και φυσικά μέσα από την ομιλία της κ. Σικαλά – Γραμματικού, ευαισθητοποιηθήκαμε γι αυτό που στον κόσμο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο:

Το σεβασμό και την αποδοχή της ετερότητας του άλλου χωρίς να απολέσουμε τη δική μας ιστορική, εθνική και πολιτισμική ταυτότητα.

Σε μία χώρα που μαστίζεται από οικονομική κρίση, όπου το ένστικτο της αυτοσυντήρησης διογκώνεται, είναι καταλυτικό να γίνονται εκδηλώσεις σαν αυτή, που γίνονται έναυσμα σε ατομικό επίπεδο να εμπεδώσουμε τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και σε συλλογικό να γίνονται δράσεις προς το σκοπό της δημιουργίας ανοιχτών, δημοκρατικών κοινωνιών.

Συγχαρητήρια αξίζουν στον Όμιλο για την UNESCO Δήμου Αμαρουσίου και στην Πρόεδρό του κ. Ιωάννα Παπανικολάου – Πουσπουρίκα για την πρωτοβουλία της, βρισκόμαστε σε αναμονή των επόμενων δράσεων.